Het Amerikaans consumentenvertrouwen is in december voor de tweede maand op rij gestegen, dit hoofdzakelijk vanwege verwachte betere vooruitzichten voor de arbeidsmarkt.

De Conference Board meldde dat haar Consumer Confidence Index is gestegen tot 52,90, tegenover een gereviseerde 50,60 voor december. De consensusverwachting lag op een stand van de index van 52.

Anderzijds ligt het consumentenvertrouwen nog steeds onder het niveau van 90, wat aangeeft dat de economie aan een stevig tempo groeit. De Amerikanen blijven niettemin terughoudend wat de huidige economische vooruitzichten betreft.

Het Amerikaans consumentenvertrouwen is in december voor de tweede maand op rij gestegen, dit hoofdzakelijk vanwege verwachte betere vooruitzichten voor de arbeidsmarkt. De Conference Board meldde dat haar Consumer Confidence Index is gestegen tot 52,90, tegenover een gereviseerde 50,60 voor december. De consensusverwachting lag op een stand van de index van 52. Anderzijds ligt het consumentenvertrouwen nog steeds onder het niveau van 90, wat aangeeft dat de economie aan een stevig tempo groeit. De Amerikanen blijven niettemin terughoudend wat de huidige economische vooruitzichten betreft.