Bij de banken was het beeld gemengd, met verlies voor Dexia en winst voor KBC. De komende weken kunnen nog belangrijk worden voor de banken, want de resultaten zijn op komst.

Geen van beide banken gaan waarschijnlijk met goed nieuws komen, maar vooral KBC gaat de laatste weken over de tongen als kandidaat om opnieuw met slecht nieuws te komen.

Ook in het geval van Dexia is het laatste woord nog niet gevallen, zeker niet wat betreft de probleemkredieten die met de Amerikaanse dochter FSA zijn meegekomen.

Nyrstar en NPM waren twee opvallende dalers binnen de BEL 20, terwijl anderzijds AB-InBev stevige winsten lieten optekenen. De brouwer heeft zich tijdens de afgelopen dagen nogal volatiel gedragen.

Op de brede markt was er bij het begin van het nieuwe jaar nogal wat nieuws te melden. Galapagos onderscheidde zich dan ook in positieve zin. Daarnaast profiteerde Systemat van het binnenhalen van een nieuw contract. Ook Punch Telematix maakte een goede beurt.

Bij de banken was het beeld gemengd, met verlies voor Dexia en winst voor KBC. De komende weken kunnen nog belangrijk worden voor de banken, want de resultaten zijn op komst. Geen van beide banken gaan waarschijnlijk met goed nieuws komen, maar vooral KBC gaat de laatste weken over de tongen als kandidaat om opnieuw met slecht nieuws te komen. Ook in het geval van Dexia is het laatste woord nog niet gevallen, zeker niet wat betreft de probleemkredieten die met de Amerikaanse dochter FSA zijn meegekomen. Nyrstar en NPM waren twee opvallende dalers binnen de BEL 20, terwijl anderzijds AB-InBev stevige winsten lieten optekenen. De brouwer heeft zich tijdens de afgelopen dagen nogal volatiel gedragen. Op de brede markt was er bij het begin van het nieuwe jaar nogal wat nieuws te melden. Galapagos onderscheidde zich dan ook in positieve zin. Daarnaast profiteerde Systemat van het binnenhalen van een nieuw contract. Ook Punch Telematix maakte een goede beurt.