Woensdag worden in de VS de orders duurzame goederen bekendgemaakt. Dit cijfer fluctueert meestal sterk en verwacht wordt dat de orders in augustus met 1% zullen zijn gedaald.

Bedrijfscijfers zijn er nog nauwelijks. Afgelopen week kwam Nike met meevallende cijfers, maar daar tegenover stond een winstwaarschuwing van Logitech en een waarschuwing van Fedex.

Dit laatste bedrijf is een belangrijke graadmeter voor de wereldhandel. De topman waarschuwde voor hogere brandstofprijzen en zwakke markten, maar voorzag evenwel nog geen recessie.

Woensdag worden in de VS de orders duurzame goederen bekendgemaakt. Dit cijfer fluctueert meestal sterk en verwacht wordt dat de orders in augustus met 1% zullen zijn gedaald. Bedrijfscijfers zijn er nog nauwelijks. Afgelopen week kwam Nike met meevallende cijfers, maar daar tegenover stond een winstwaarschuwing van Logitech en een waarschuwing van Fedex. Dit laatste bedrijf is een belangrijke graadmeter voor de wereldhandel. De topman waarschuwde voor hogere brandstofprijzen en zwakke markten, maar voorzag evenwel nog geen recessie.