Weinig animo tot handelen op Europese beurzen

Op de Europese beurzen is vandaag weinig animo tot handelen, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van wat Mario Draghi overmorgen na afloop van de ECB meeting zal komen zeggen.

Op haar vergadering van 8 mei heeft de ECB zoals algemeen verwacht de beleidsrentetarieven voorlopig ongewijzigd gelaten.

Deze staan volgens Belfius Bank nu sinds november 2013 op het historisch lage peil van 0,25% voor de reporente of “main refinancing operations”, 0,00% voor de “deposit facility” en 0,75% voor de “marginal lending facility”.

Op de persconferentie na de vergadering liet de ECB-voorzitter echter uitschijnen dat op de volgende vergadering van 5 juni het monetair beleid verder zal worden versoepeld.

Er heerst volgens Belfius Bank eensgezindheid onder de bestuurders van de Europese Centrale Bank dat er maatregelen, en desnoods onconventionele, dienen getroffen te worden om een te lange periode van te lage inflatie te bestrijden.

Dit remt de consumptie, de investeringen en dus de economische groei af. De studiedienst van de ECB werkt momenteel nieuwe inflatieprojecties uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content