Het bedrijf verloor lichtjes marktaandeel. Nokia verlaagde de verwachtingen voor 2009 en stelt nu een wereldwijde volumedaling van 10% voorop. Dit is de eerste daling sinds 2001.

SG Private Banking verwacht een halvering van de winst in 2009 tot ca. 0,70 EUR per aandeel. De dividendverlaging met 25% tot 0,40 EUR is een negatieve verrassing gezien de schuldenvrije balans.

Nokia is een kwaliteitsbedrijf, maar de jaren van sterke groei in de mobilofoonindustrie liggen achter ons. Op korte termijn ziet SG Private Banking weinig koerspotentieel. Te behouden.

Het bedrijf verloor lichtjes marktaandeel. Nokia verlaagde de verwachtingen voor 2009 en stelt nu een wereldwijde volumedaling van 10% voorop. Dit is de eerste daling sinds 2001. SG Private Banking verwacht een halvering van de winst in 2009 tot ca. 0,70 EUR per aandeel. De dividendverlaging met 25% tot 0,40 EUR is een negatieve verrassing gezien de schuldenvrije balans. Nokia is een kwaliteitsbedrijf, maar de jaren van sterke groei in de mobilofoonindustrie liggen achter ons. Op korte termijn ziet SG Private Banking weinig koerspotentieel. Te behouden.