Mogelijk wordt in de komende dagen of weken een compromis uitgewerkt, waarbij Rusland daadwerkelijk in welke vorm dan ook een deel van de controle over de Krim zou verwerven. Daarmee kan een brandhaard stilaan uitdoven en dat is vanzelfsprekend geen goed nieuws voor de edelmetalen.

Het wegvallen van de spanning rond de Oekraïne kan de goudprijs dus doen kelderen. Simple Sahni van Heraeus Metals vreest voor een harde landing van de goudprijs wanneer de situatie in Oost-Europa zou opklaren. Sahni blijft dus zeer voorzichtig wat een belegging in goud of zilver betreft.

Mogelijk wordt in de komende dagen of weken een compromis uitgewerkt, waarbij Rusland daadwerkelijk in welke vorm dan ook een deel van de controle over de Krim zou verwerven. Daarmee kan een brandhaard stilaan uitdoven en dat is vanzelfsprekend geen goed nieuws voor de edelmetalen. Het wegvallen van de spanning rond de Oekraïne kan de goudprijs dus doen kelderen. Simple Sahni van Heraeus Metals vreest voor een harde landing van de goudprijs wanneer de situatie in Oost-Europa zou opklaren. Sahni blijft dus zeer voorzichtig wat een belegging in goud of zilver betreft.