De beheerders van de portefeuille verwachten dat de maatregelen van de ECB in 2013 Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zullen blijven ondersteunen.

Ze hebben dan ook de weging van Duitsland en de Verenigde Staten verminderd en een deel van het vermogen belegd in Spanje en Italië.

De weging van staatsobligaties van opkomende landen werd verhoogd van 4,3% naar 8,5% In 2013 is de kans op rentedalingen volgens Carmignac Investissement vooral groot in Oost-Europa, waarbij in bepaalde gevallen ook wisselkoerswinsten mogelijk zijn.

De portefeuille ging het nieuwe jaar dan ook in met een hogere weging, met beleggingen in Turkije, Polen en Rusland, waarbij werd uitgegaan van een daling van de rente, alsook in Mexico, waar wordt ingezet op een verbetering van de kerngegevens.

De beheerders van de portefeuille verwachten dat de maatregelen van de ECB in 2013 Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zullen blijven ondersteunen. Ze hebben dan ook de weging van Duitsland en de Verenigde Staten verminderd en een deel van het vermogen belegd in Spanje en Italië. De weging van staatsobligaties van opkomende landen werd verhoogd van 4,3% naar 8,5% In 2013 is de kans op rentedalingen volgens Carmignac Investissement vooral groot in Oost-Europa, waarbij in bepaalde gevallen ook wisselkoerswinsten mogelijk zijn. De portefeuille ging het nieuwe jaar dan ook in met een hogere weging, met beleggingen in Turkije, Polen en Rusland, waarbij werd uitgegaan van een daling van de rente, alsook in Mexico, waar wordt ingezet op een verbetering van de kerngegevens.