De verwachte opstoot van de inflatie is tot dusver uitgebleven en niets wijst er op dat daar in de directe toekomst verandering in zal komen.

Nochtans waren de beleggingsfondsbeheerders de afgelopen jaren massaal in het goud gestapt, in de verwachting dat er alsnog inflatie zou komen.

De hoop op inflatie is echter stilaan verzwonden, met als gevolg dat de beleggingsfondsen hun geduld met het goud hebben verloren.

Sinds begin oktober is de goudprijs met ongeveer 200 dollar per troy ounce goedkoper geworden, waarbij vooral de goudmijnaandelen zware klappen kregen.

De verwachte opstoot van de inflatie is tot dusver uitgebleven en niets wijst er op dat daar in de directe toekomst verandering in zal komen. Nochtans waren de beleggingsfondsbeheerders de afgelopen jaren massaal in het goud gestapt, in de verwachting dat er alsnog inflatie zou komen. De hoop op inflatie is echter stilaan verzwonden, met als gevolg dat de beleggingsfondsen hun geduld met het goud hebben verloren. Sinds begin oktober is de goudprijs met ongeveer 200 dollar per troy ounce goedkoper geworden, waarbij vooral de goudmijnaandelen zware klappen kregen.