Vooral de technologiesector stond volgens Leleux onder druk in de VSA. Het feit dat de Amerikaanse centrale bank de liquiditeit in kleine stappen uit de markt begint te nemen zorgt in combinatie met vaak torenhoge waarderingen voor een neerwaartse correctie.

Op technisch vlak zien volgens Leleux we nog steeds een stijgende trend (= een patroon van hogere toppen en hogere bodems). Niettemin wensen de analisten van de bank wel te wijzen op het afnemende momentum (= negatieve divergentie met de RSI-indicator). Focus op de horizontale steun op 1.710 - 1.730 punten.

Een neerwaartse doorbraak pleit voor een meer voorzichtige houding t.a.v. Amerikaanse aandelen. Een daling onder 1.840 punten is een eerste aanduiding dat de correctie voor de S&P 500 gestart is. Wees dus alert, aldus Leleux.

Vooral de technologiesector stond volgens Leleux onder druk in de VSA. Het feit dat de Amerikaanse centrale bank de liquiditeit in kleine stappen uit de markt begint te nemen zorgt in combinatie met vaak torenhoge waarderingen voor een neerwaartse correctie. Op technisch vlak zien volgens Leleux we nog steeds een stijgende trend (= een patroon van hogere toppen en hogere bodems). Niettemin wensen de analisten van de bank wel te wijzen op het afnemende momentum (= negatieve divergentie met de RSI-indicator). Focus op de horizontale steun op 1.710 - 1.730 punten. Een neerwaartse doorbraak pleit voor een meer voorzichtige houding t.a.v. Amerikaanse aandelen. Een daling onder 1.840 punten is een eerste aanduiding dat de correctie voor de S&P 500 gestart is. Wees dus alert, aldus Leleux.