De ETF die de spotprijs van West Texas Intermediate (WTI) light sweet crude oil suggereert topvorming in de vraag naar olie. De breuk in de groene trendlijnen in 2010, 2011 en 2012 signaleert toenemende neerwaartse druk in de olieprijs.

In deze situaties verslechterde ook het technisch beeld in de aandelenmarkten. De herstelbeweging in de aandelenmarkten omgerekend in euro's vanaf eind mei is halverwege augustus afgebroken.

India onderscheidt zich in positieve zin

Europa heeft nog een hogere top weten te realiseren, maar de overige regio's niet meer. In de afgelopen week wist enkele landen in Azië zich te onttrekken aan de winstnemingen.

In positieve zin viel de koersontwikkeling van India op. Binnen de 'emerging markets' trekt India relatief sterk aan. Dit blijkt o.a. uit een relatieve vergelijking tussen twee in euro's verhandelde Exchange Traded Funds.

De herstelbeweging in China biedt tegenwicht tegen de correctiefase in de V.S. en Europa. De technische conditie van de Japanse Nikkei-225 verslechtert weer.

Een uitbraak uit de driehoek moet spoedig een indicatie geven omtrent de kansen en de risico's. Hoopgevend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het proces van hogere bodems bij toppen die recent op gelijke hoogten worden gevormd. Per saldo lijkt de vraag langzaam sterker te worden.

De ETF die de spotprijs van West Texas Intermediate (WTI) light sweet crude oil suggereert topvorming in de vraag naar olie. De breuk in de groene trendlijnen in 2010, 2011 en 2012 signaleert toenemende neerwaartse druk in de olieprijs. In deze situaties verslechterde ook het technisch beeld in de aandelenmarkten. De herstelbeweging in de aandelenmarkten omgerekend in euro's vanaf eind mei is halverwege augustus afgebroken. India onderscheidt zich in positieve zinEuropa heeft nog een hogere top weten te realiseren, maar de overige regio's niet meer. In de afgelopen week wist enkele landen in Azië zich te onttrekken aan de winstnemingen. In positieve zin viel de koersontwikkeling van India op. Binnen de 'emerging markets' trekt India relatief sterk aan. Dit blijkt o.a. uit een relatieve vergelijking tussen twee in euro's verhandelde Exchange Traded Funds. De herstelbeweging in China biedt tegenwicht tegen de correctiefase in de V.S. en Europa. De technische conditie van de Japanse Nikkei-225 verslechtert weer. Een uitbraak uit de driehoek moet spoedig een indicatie geven omtrent de kansen en de risico's. Hoopgevend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers het proces van hogere bodems bij toppen die recent op gelijke hoogten worden gevormd. Per saldo lijkt de vraag langzaam sterker te worden.