Op de groeimarkten is het effect van de Amerikaanse tapering met enige vertraging opnieuw voelbaar. Op de valutamarkten heeft de koers van de Indische rupee de scherpste daling sinds augustus van dit jaar achter de rug. De beleggers vrezen dat er minder geld naar de groeimarkten zal vloeien.

Er zijn nog andere verschuivingen merkbaar, de Turkse lira gaat vandaag eveneens opnieuw voor de vloer. Van zijn kant zit ook de Argentijnse peso in het hoekje waar de slagen vallen. Jonathan Cavenagh, currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Singapore, vreest dat de onrust op de groeimarkten nog zal toenemen.

Op de groeimarkten is het effect van de Amerikaanse tapering met enige vertraging opnieuw voelbaar. Op de valutamarkten heeft de koers van de Indische rupee de scherpste daling sinds augustus van dit jaar achter de rug. De beleggers vrezen dat er minder geld naar de groeimarkten zal vloeien. Er zijn nog andere verschuivingen merkbaar, de Turkse lira gaat vandaag eveneens opnieuw voor de vloer. Van zijn kant zit ook de Argentijnse peso in het hoekje waar de slagen vallen. Jonathan Cavenagh, currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Singapore, vreest dat de onrust op de groeimarkten nog zal toenemen.