De problemen met de banken moet bekeken worden tegen de achtergrond van een recessie die zowel de werkloosheid als de gedwongen verkopen van huizen fors heeft doen stijgen.

Ditmaal was de beurt aan Community Bank of West Georgia, Neighborhood Community Bank of Newnan (eveneens in Georgia), Horizon Bank of Pine City, Minnesota, MetroPacific Bank of Irvine in Californië en Mirae Bank of Los Angeles, eveneens in Californië.

Volgens een verklaring van de Federal Deposit Insurance Corporation werden vier van de vijf banken via deze toezichthoeder overgenomen. Voor Community Bank of West Georgia werd geen overnemer overgenomen.

Het is van 1993 geleden dat er nog zoveel banken over kop beginnen. Sinds de recessie begon in december 2007 zijn in de VS al 6 miljoen banen verloren gegaan.

In mei werden meer dan 300.000 woningen gedwongen verkocht. Het was al de derde maand op rij dat dit aantal werd overtroffen, zo blijkt uit cijfers die door RealtyTrac werden opgesteld.

De problemen met de banken moet bekeken worden tegen de achtergrond van een recessie die zowel de werkloosheid als de gedwongen verkopen van huizen fors heeft doen stijgen. Ditmaal was de beurt aan Community Bank of West Georgia, Neighborhood Community Bank of Newnan (eveneens in Georgia), Horizon Bank of Pine City, Minnesota, MetroPacific Bank of Irvine in Californië en Mirae Bank of Los Angeles, eveneens in Californië. Volgens een verklaring van de Federal Deposit Insurance Corporation werden vier van de vijf banken via deze toezichthoeder overgenomen. Voor Community Bank of West Georgia werd geen overnemer overgenomen.Het is van 1993 geleden dat er nog zoveel banken over kop beginnen. Sinds de recessie begon in december 2007 zijn in de VS al 6 miljoen banen verloren gegaan. In mei werden meer dan 300.000 woningen gedwongen verkocht. Het was al de derde maand op rij dat dit aantal werd overtroffen, zo blijkt uit cijfers die door RealtyTrac werden opgesteld.