De Federal Deposit Insurance Corp. zag zich genoodzaakt om de First Bank of Kansas City over te nemen, evenals de Vantus Bank In Iowa, Platinum Community Bank in Illinois en First State Bank in Arizona.

Voor Platinum Community Bank werd geen overnemer gevonden. De deposito's van deze bank worden gegarandeerd door de FDIC tot en met een bedrag van 250.000

dollar.

Het falen van deze vier banken zal het garantiefonds ongeveer 400 miljoen dollar gaan kosten, waardoor de bodem van dit kas snel in zicht komt. Bovendien lijkt het einde van de pijn nog niet in zicht.

Algemeen wordt verwacht dat in de komende maanden nog honderden banken over kop zullen gaan, hoofdzakelijk als gevolg van problemen met slechte leningen in het commercieel vastgoed.

Op de lijst met zwarte namen van de FDIC stonden op 30 juni nog 416 namen van banken en hun aantal stijgt nog steeds. Op 31 maart waren het nog maar 305 banken. Die 416 van eind juni is het hoogste aantal sinds juni 1994, toen de savings-and-loan crisis in volle hevigheid woedde.

Vorige maand ging Guaranty Bank over kop en dat was de tweede grootste Amerikaanse bank die dit jaar faalde, met een kostprijs van ongeveer 3 miljard dollar voor het FDIC.

De activa van Guaranty Bank werden overgenomen door Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, waarmee voor de eerste keer tijdens deze crisis een Amerikaanse bank in faling door een buitenlandse bank werd overgenomen.

Inmiddels klinkt de waarschuwing steeds luider dat het FDIC extra geld nodig heeft. Tijdens het tweede kwartaal werd de kas 20% lichter, om nog 10,40 miljard dollar te bevatten. Het is van 1992 geleden dat er nog zo weinig geld in de kas van het FDIC zat.

Verwacht wordt dat de problemen bij de banken het fonds tot en met 2013 nog minstens 70 miljard dollar gaat kosten. In het tweede kwartaal bedroeg het totaal verlies voor de Amerikaanse banksector 3,70 miljard dollar, tegenover een winst van 7,60 miljard dollar in het eerste kwartaal.

De Federal Deposit Insurance Corp. zag zich genoodzaakt om de First Bank of Kansas City over te nemen, evenals de Vantus Bank In Iowa, Platinum Community Bank in Illinois en First State Bank in Arizona. Voor Platinum Community Bank werd geen overnemer gevonden. De deposito's van deze bank worden gegarandeerd door de FDIC tot en met een bedrag van 250.000 dollar. Het falen van deze vier banken zal het garantiefonds ongeveer 400 miljoen dollar gaan kosten, waardoor de bodem van dit kas snel in zicht komt. Bovendien lijkt het einde van de pijn nog niet in zicht. Algemeen wordt verwacht dat in de komende maanden nog honderden banken over kop zullen gaan, hoofdzakelijk als gevolg van problemen met slechte leningen in het commercieel vastgoed. Op de lijst met zwarte namen van de FDIC stonden op 30 juni nog 416 namen van banken en hun aantal stijgt nog steeds. Op 31 maart waren het nog maar 305 banken. Die 416 van eind juni is het hoogste aantal sinds juni 1994, toen de savings-and-loan crisis in volle hevigheid woedde.Vorige maand ging Guaranty Bank over kop en dat was de tweede grootste Amerikaanse bank die dit jaar faalde, met een kostprijs van ongeveer 3 miljard dollar voor het FDIC. De activa van Guaranty Bank werden overgenomen door Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, waarmee voor de eerste keer tijdens deze crisis een Amerikaanse bank in faling door een buitenlandse bank werd overgenomen. Inmiddels klinkt de waarschuwing steeds luider dat het FDIC extra geld nodig heeft. Tijdens het tweede kwartaal werd de kas 20% lichter, om nog 10,40 miljard dollar te bevatten. Het is van 1992 geleden dat er nog zo weinig geld in de kas van het FDIC zat. Verwacht wordt dat de problemen bij de banken het fonds tot en met 2013 nog minstens 70 miljard dollar gaat kosten. In het tweede kwartaal bedroeg het totaal verlies voor de Amerikaanse banksector 3,70 miljard dollar, tegenover een winst van 7,60 miljard dollar in het eerste kwartaal.