Vandaag was er vooral druk in de sectoren grondstoffen en financials. Onder andere Jiangxi Copper en Baoshan Iron & Steel kregen vanaf de opening van de sessie met nogal wat verkoopdruk af te rekenen.

In de financiële sector wordt het sentiment gedrukt door de vrees voor nog meer aandelenemissies. Afgelopen weekend kregen zes nieuwe bedrijven toestemming om naar de beurs te komen.

Het betreft meer bepaald aandelen die een notering gaan krijgen op de beurs voor start-ups in Shenzen, een beurs die vergeleken kan worden met de Nasdaq. Daarmee is het aantal IPO's toegenomen tot 13.

Via de aandelenemissie zou in totaal 20 miljard yuan opgehaald worden. Volgens de Hong Kong Economic Journal zouden de zes nieuwe bedrijven vanaf begin oktober in de notering komen.

Vandaag was er vooral druk in de sectoren grondstoffen en financials. Onder andere Jiangxi Copper en Baoshan Iron & Steel kregen vanaf de opening van de sessie met nogal wat verkoopdruk af te rekenen. In de financiële sector wordt het sentiment gedrukt door de vrees voor nog meer aandelenemissies. Afgelopen weekend kregen zes nieuwe bedrijven toestemming om naar de beurs te komen. Het betreft meer bepaald aandelen die een notering gaan krijgen op de beurs voor start-ups in Shenzen, een beurs die vergeleken kan worden met de Nasdaq. Daarmee is het aantal IPO's toegenomen tot 13. Via de aandelenemissie zou in totaal 20 miljard yuan opgehaald worden. Volgens de Hong Kong Economic Journal zouden de zes nieuwe bedrijven vanaf begin oktober in de notering komen.