De stemming werd vooral bepaald door de verklaringen na afloop van de vergadering van het Federal Open Market Committee.

Voorzitter Janet Yellen gaf aan dat er geen zorgen hoeven te zijn over de inflatievooruitzichten ondanks de stijging van de kerninflatie in mei tot 2% (vergeleken met 1,8% in april).

Wel is ze verrast over de recente snelle daling van de werkloosheid, maar ze houdt er rekening mee dat er bij verder economisch herstel ontmoedigde werknemers (die niet meer als werkloze geregistreerd zijn) weer op de arbeidsmarkt zullen terugkeren. Dat zou de daling van de werkloosheid vertragen.

De stemming werd vooral bepaald door de verklaringen na afloop van de vergadering van het Federal Open Market Committee. Voorzitter Janet Yellen gaf aan dat er geen zorgen hoeven te zijn over de inflatievooruitzichten ondanks de stijging van de kerninflatie in mei tot 2% (vergeleken met 1,8% in april). Wel is ze verrast over de recente snelle daling van de werkloosheid, maar ze houdt er rekening mee dat er bij verder economisch herstel ontmoedigde werknemers (die niet meer als werkloze geregistreerd zijn) weer op de arbeidsmarkt zullen terugkeren. Dat zou de daling van de werkloosheid vertragen.