Er komen deze week maar liefst acht bedrijven naar de beurs en dat na een periode waarin amper beursintroducties plaatsvonden. Met de acht IPO's van deze week is een totaal bedrag van $3,5 mrd gemoeid.

De interesse van de beleggers voor nieuwkomers is weer toegenomen nu vastrentende waarden bijna niets meer opbrengen. Ook fondsbeheerders hebben op grote schaal ingetekend op de aandelen van de nieuwkomers.

Uri Landesman, hoofd globale strategie bij ING Investment Management in New York, is van mening dat het hoopgevend is dat na een jaar bijna zonder IPO's er opnieuw een markt is voor nieuwkomers.

Het betekent dat de markt meer risicobewust is geworden en dat de particuliere beleggers opnieuw naar de markt komen. In de afgelopen maanden werd de handel op Wall Street vooral bepaald door short-term trading en door institutionele beleggers.

Onder andere vastgoedbedrijf Foursquare Capital, dat ook giftige kredieten van de overheid koopt, A123 Systems, een producent van lithiumbatterijen en Shanda Interactive, een Chinese mediagroep, maken deze week hun debuut op Wall Street.

De influx van IPO's begon in juli en sindsdien zijn er 33 bedrijven naar de markt, tegenover 11 in de eerste zes maanden van 2009.

Met Verisk, een specialist in verzekeringsrisico's, komt binnen twee weken een eerste zwaargewicht naar de beurs. De komst van Verisk is de grootste sinds die van Visa vorig jaar.

Er komen deze week maar liefst acht bedrijven naar de beurs en dat na een periode waarin amper beursintroducties plaatsvonden. Met de acht IPO's van deze week is een totaal bedrag van $3,5 mrd gemoeid. De interesse van de beleggers voor nieuwkomers is weer toegenomen nu vastrentende waarden bijna niets meer opbrengen. Ook fondsbeheerders hebben op grote schaal ingetekend op de aandelen van de nieuwkomers. Uri Landesman, hoofd globale strategie bij ING Investment Management in New York, is van mening dat het hoopgevend is dat na een jaar bijna zonder IPO's er opnieuw een markt is voor nieuwkomers. Het betekent dat de markt meer risicobewust is geworden en dat de particuliere beleggers opnieuw naar de markt komen. In de afgelopen maanden werd de handel op Wall Street vooral bepaald door short-term trading en door institutionele beleggers. Onder andere vastgoedbedrijf Foursquare Capital, dat ook giftige kredieten van de overheid koopt, A123 Systems, een producent van lithiumbatterijen en Shanda Interactive, een Chinese mediagroep, maken deze week hun debuut op Wall Street. De influx van IPO's begon in juli en sindsdien zijn er 33 bedrijven naar de markt, tegenover 11 in de eerste zes maanden van 2009. Met Verisk, een specialist in verzekeringsrisico's, komt binnen twee weken een eerste zwaargewicht naar de beurs. De komst van Verisk is de grootste sinds die van Visa vorig jaar.