Societe Generale gaf een trading update waarbij werd gesteld dat voor het tweede kwartaal een licht positief netto resultaat wordt verwacht, vooral dankzij de activiteiten in corporate & investment banking.

Anderzijds moet de Franse bank een afschrijving doen van €1,3 mrd op de credit default swaps die worden gebruikt om de portefeuille met kredieten af te dekken. Ook op andere effecten moest er afgeboekt worden.

In Brussel verliest de BEL 20 bijna anderhalf procent, waardoor de kaap van 2000 weer in het vizier komt. Het zijn vooral de financials die klappen krijgen, met bijvoorbeeld een fors verlies voor KBC.

Societe Generale gaf een trading update waarbij werd gesteld dat voor het tweede kwartaal een licht positief netto resultaat wordt verwacht, vooral dankzij de activiteiten in corporate & investment banking. Anderzijds moet de Franse bank een afschrijving doen van €1,3 mrd op de credit default swaps die worden gebruikt om de portefeuille met kredieten af te dekken. Ook op andere effecten moest er afgeboekt worden. In Brussel verliest de BEL 20 bijna anderhalf procent, waardoor de kaap van 2000 weer in het vizier komt. Het zijn vooral de financials die klappen krijgen, met bijvoorbeeld een fors verlies voor KBC.