Geconfronteerd met een stroom van slecht bedrijfsnieuws gingen de beleggers nogmaals beseffen dat de economische vooruitzichten allesbehalve schitterend zijn. Federal Express, één van de bedrijven die als barometer voor de VS-economie gelden, paste de winstvooruitzichten naar beneden aan.

Wal-Mart kondigde vandaag aan de inkoop van eigen aandelen stop te zetten. Als reden werd verwezen naar de huidige onzekere marktomstandigheden en naar de situatie op de kredietmarkten.

De grote vraag naar staatsobligaties heeft het rendement op de obligatie met een looptijd van drie maanden tot onder nul geduwd. Het is de eerste keer dat deze kortlopende 'treasury' een negatief rendement heeft.

Het Amerikaans Ministerie van Financiën verkocht gisteren voor een bedrag van 27 miljard dollar aan staatsobligaties aan een rendement van 0,005%. Die coupon is de laagste sinds de start van de veiling van dit soort papier in 1929.

Geconfronteerd met een stroom van slecht bedrijfsnieuws gingen de beleggers nogmaals beseffen dat de economische vooruitzichten allesbehalve schitterend zijn. Federal Express, één van de bedrijven die als barometer voor de VS-economie gelden, paste de winstvooruitzichten naar beneden aan. Wal-Mart kondigde vandaag aan de inkoop van eigen aandelen stop te zetten. Als reden werd verwezen naar de huidige onzekere marktomstandigheden en naar de situatie op de kredietmarkten. De grote vraag naar staatsobligaties heeft het rendement op de obligatie met een looptijd van drie maanden tot onder nul geduwd. Het is de eerste keer dat deze kortlopende 'treasury' een negatief rendement heeft. Het Amerikaans Ministerie van Financiën verkocht gisteren voor een bedrag van 27 miljard dollar aan staatsobligaties aan een rendement van 0,005%. Die coupon is de laagste sinds de start van de veiling van dit soort papier in 1929.