Het plan van de overheid om de activiteit nogmaals te stimuleren met als prijs een hoog overheidstekort (rond 10 % van het bbp in 2011), is niet zonder gevaar.

Om het vertrouwen van de markten te behouden, veronderstelt dat immers dat de overheid snel de nodige maatregelen gaat nemen om opnieuw naar dat evenwicht te streven ... zodra de groei weer een feit is.

De begroting die begin februari werd voorgesteld, schetst volgens Dexia de grote lijnen van dit streven naar een hernieuwd evenwicht, maar het politieke compromis dat nodig is om het plan ook uit te voeren, is er nog lang niet.

Het plan van de overheid om de activiteit nogmaals te stimuleren met als prijs een hoog overheidstekort (rond 10 % van het bbp in 2011), is niet zonder gevaar. Om het vertrouwen van de markten te behouden, veronderstelt dat immers dat de overheid snel de nodige maatregelen gaat nemen om opnieuw naar dat evenwicht te streven ... zodra de groei weer een feit is. De begroting die begin februari werd voorgesteld, schetst volgens Dexia de grote lijnen van dit streven naar een hernieuwd evenwicht, maar het politieke compromis dat nodig is om het plan ook uit te voeren, is er nog lang niet.