Dominique Strauss-Kahn, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, was eerlijk in zijn reactie. Het bleek moeilijker dan ooit tevoren om alle deelnemers op dezelfde golflengte te krijgen.

Toen de crisis een hoogtepunt bereikte, zocht iedereen bij elkaar steun. Iedereen was toen tevreden dat er een oplossing kon worden gevonden die de crisis op afstand hield.

De meeste landen denken nu - volledig ten onrechte overigens - dat de crisis achter de rug is. Zodoende is het weer ieder voor zich geworden en krijgen binnenlandse problemen opnieuw de bovenhand.

Dominique Strauss-Kahn, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, was eerlijk in zijn reactie. Het bleek moeilijker dan ooit tevoren om alle deelnemers op dezelfde golflengte te krijgen. Toen de crisis een hoogtepunt bereikte, zocht iedereen bij elkaar steun. Iedereen was toen tevreden dat er een oplossing kon worden gevonden die de crisis op afstand hield. De meeste landen denken nu - volledig ten onrechte overigens - dat de crisis achter de rug is. Zodoende is het weer ieder voor zich geworden en krijgen binnenlandse problemen opnieuw de bovenhand.