Als Griekenland 75% van de obligatiehouders meekrijgt, wordt voorkomen dat er "collective action clauses" in werking treden die de deal niet meer vrijwillig maken.

In dat geval moeten er mogelijk verzekeringen (CDS) worden uitgekeerd met alle risico's van dien. Wordt er minder dan 66% geparticipeerd, dan gaat de deal volgens Theodoor Gilissen Bankiers zelfs helemaal niet door.

De Financial Times schrijft dat het voorstel een trage start heeft, maar volgens hoofdonderhandelaar Charles Dallara is deze grootste schuldherstructurering ooit erg complex en hebben de participanten gewoon tijd nodig.

Als Griekenland 75% van de obligatiehouders meekrijgt, wordt voorkomen dat er "collective action clauses" in werking treden die de deal niet meer vrijwillig maken. In dat geval moeten er mogelijk verzekeringen (CDS) worden uitgekeerd met alle risico's van dien. Wordt er minder dan 66% geparticipeerd, dan gaat de deal volgens Theodoor Gilissen Bankiers zelfs helemaal niet door. De Financial Times schrijft dat het voorstel een trage start heeft, maar volgens hoofdonderhandelaar Charles Dallara is deze grootste schuldherstructurering ooit erg complex en hebben de participanten gewoon tijd nodig.