De index opgesteld door de National Association of Realtors stond in maart op 84,60, of 1,10 punt meer dan vorig jaar zelfde maand. Na het laten optekenen van een recordbodem is de index al twee kwartalen op rij gestegen.

Kenners van de markt wijten de stijging aan de goedkope prijzen en aan de lage rentetarieven. Traditioneel is er een gap van één tot twee maanden tussen het afsluiten van de koopoptie en de definitieve aankoop, zodat de koopopties als een voorlopende voorspeller mogen worden verwacht.

De index opgesteld door de National Association of Realtors stond in maart op 84,60, of 1,10 punt meer dan vorig jaar zelfde maand. Na het laten optekenen van een recordbodem is de index al twee kwartalen op rij gestegen. Kenners van de markt wijten de stijging aan de goedkope prijzen en aan de lage rentetarieven. Traditioneel is er een gap van één tot twee maanden tussen het afsluiten van de koopoptie en de definitieve aankoop, zodat de koopopties als een voorlopende voorspeller mogen worden verwacht.