De koersen van de perifere Europese staatsobligaties zijn blijven stijgen sinds president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank in 2012 zijn legendarische "whatever it takes" deed. De vraag is echter of de stijging van de afgelopen maanden niet overdreven was.

Volgens sommige analisten heeft zich bij de Europese perifere obligaties een zeepbel gevormd die vroeg of laat onvermijdelijk zal moeten ontploffen. Het zijn alleen maar speculanten die deze obligaties hebben gekocht, ze zullen ze even snel opnieuw droppen.

De koersen van de perifere Europese staatsobligaties zijn blijven stijgen sinds president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank in 2012 zijn legendarische "whatever it takes" deed. De vraag is echter of de stijging van de afgelopen maanden niet overdreven was. Volgens sommige analisten heeft zich bij de Europese perifere obligaties een zeepbel gevormd die vroeg of laat onvermijdelijk zal moeten ontploffen. Het zijn alleen maar speculanten die deze obligaties hebben gekocht, ze zullen ze even snel opnieuw droppen.