De Franse president François Hollande beleeft waarschijnlijk slapeloze nachten, want met de economie van zijn land wil het maar niet lukken. De Franse industriële productie is tegen allen verwachtingen in tijdens de maand mei gedaald. Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een daling met 1,70%.

Volgens een rondvraag gehouden door de The Wall Street Journal hadden de economen gerekend op een lichte stijging van de productie met 0,10%. Vooral verontrustend was de sterkste daling in de verwerkende industrie voor de afgelopen 18 maanden.

Manufacturing output daalde zelfs met 2,30% in mei.

De Franse president François Hollande beleeft waarschijnlijk slapeloze nachten, want met de economie van zijn land wil het maar niet lukken. De Franse industriële productie is tegen allen verwachtingen in tijdens de maand mei gedaald. Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een daling met 1,70%. Volgens een rondvraag gehouden door de The Wall Street Journal hadden de economen gerekend op een lichte stijging van de productie met 0,10%. Vooral verontrustend was de sterkste daling in de verwerkende industrie voor de afgelopen 18 maanden. Manufacturing output daalde zelfs met 2,30% in mei.