Toch valt op het tempo waaraan de banken failliet gaan veel minder hoog ligt dan vorig jaar. Over heel 2010 moesten in totaal 157 Amerikaanse banken de deuren sluiten.

Het betrof meestal kleinere banken, vooral in staten die hard werden geraakt door de crisis. Volgens de meeste analisten zal 2010 het topjaar blijven wat betreft faillissementen.

Dat belet echter niet dat op de lijst met banken in moeilijkheden volgens de Federal Deposit Insurance Corporation op 31 december nog steeds 884 namen stonden, tegenover 860 drie maanden voordien.

Toch valt op het tempo waaraan de banken failliet gaan veel minder hoog ligt dan vorig jaar. Over heel 2010 moesten in totaal 157 Amerikaanse banken de deuren sluiten. Het betrof meestal kleinere banken, vooral in staten die hard werden geraakt door de crisis. Volgens de meeste analisten zal 2010 het topjaar blijven wat betreft faillissementen. Dat belet echter niet dat op de lijst met banken in moeilijkheden volgens de Federal Deposit Insurance Corporation op 31 december nog steeds 884 namen stonden, tegenover 860 drie maanden voordien.