Die week gaan een aantal landen proberen om schatkistpapier te veilen. De uitkomsten van die veilingen kunnen cruciaal zijn voor wat er tijdens de rest van het jaar te gebeuren staat.

Nick Matthews, senior European economist bij RBS, is van mening dat zelfs Duitsland niet op beide oren mag slapen. Het land slaagde onlangs eerder moeizaam in om zijn staatsobligaties geveild te krijgen.

Volgens Matthews moeten maar een paar veilingen tegenvallen om de kat weer op de koord te krijgen. Hij kijkt daarbij ook naar Italië, een land dat eveneens de gevarenzone lijkt te benaderen.

Het voordeel waarover Italië beschikt, is dat veel van de Italiaanse obligaties door Italianen zelf worden opgenomen. In andere landen is dat veel minder het geval.

Die week gaan een aantal landen proberen om schatkistpapier te veilen. De uitkomsten van die veilingen kunnen cruciaal zijn voor wat er tijdens de rest van het jaar te gebeuren staat. Nick Matthews, senior European economist bij RBS, is van mening dat zelfs Duitsland niet op beide oren mag slapen. Het land slaagde onlangs eerder moeizaam in om zijn staatsobligaties geveild te krijgen. Volgens Matthews moeten maar een paar veilingen tegenvallen om de kat weer op de koord te krijgen. Hij kijkt daarbij ook naar Italië, een land dat eveneens de gevarenzone lijkt te benaderen. Het voordeel waarover Italië beschikt, is dat veel van de Italiaanse obligaties door Italianen zelf worden opgenomen. In andere landen is dat veel minder het geval.