Over dezelfde periode is de koers van de DAX met bijna 50% gestegen, terwijl het verschil tussen de rente op één jaar op euro's en dat op dollars alsmaar kleiner is geworden. Voor die op het eerste gezicth onverklaarbare koersbewegingen is maar één oorzaak aan te wijzen.

De Amerikaanse centrale bank heeft door haar monetaire politiek de zaken volledig scheef getrokken, waarbij vooral voormalig FED-president Ben Bernanke het erg bont heeft gemaakt. We zijn nog bijlange na niet van de FED verlost, want het kan nog lang duren alvorens de laatste effecten van de politiek van quantative easing uitgewerkt zijn.

Over dezelfde periode is de koers van de DAX met bijna 50% gestegen, terwijl het verschil tussen de rente op één jaar op euro's en dat op dollars alsmaar kleiner is geworden. Voor die op het eerste gezicth onverklaarbare koersbewegingen is maar één oorzaak aan te wijzen. De Amerikaanse centrale bank heeft door haar monetaire politiek de zaken volledig scheef getrokken, waarbij vooral voormalig FED-president Ben Bernanke het erg bont heeft gemaakt. We zijn nog bijlange na niet van de FED verlost, want het kan nog lang duren alvorens de laatste effecten van de politiek van quantative easing uitgewerkt zijn.