Het boek verscheen voor de Tweede Wereldoorlog, na die oorlog publiceerde Huxley een aangepaste versie van zijn roman. Daarin waarschuwde hij dat de nachtmerrie geschetst in Brave New World nog dichterbij was dan in 1932, het jaar dat het boek zijn debuut maakte.

Volgens Tyler Durden zijn we nu in de nieuwe wereld aanbeland zoals die door Huxley werd beschreven. We worden langs alle kanten belogen, bedrogen en bestolen. Durden durft bijna vermoeden dat de auteur over een glazen bol beschikte, zo natuurgetrouw heeft hij de huidige situatie beschreven.

Het boek verscheen voor de Tweede Wereldoorlog, na die oorlog publiceerde Huxley een aangepaste versie van zijn roman. Daarin waarschuwde hij dat de nachtmerrie geschetst in Brave New World nog dichterbij was dan in 1932, het jaar dat het boek zijn debuut maakte. Volgens Tyler Durden zijn we nu in de nieuwe wereld aanbeland zoals die door Huxley werd beschreven. We worden langs alle kanten belogen, bedrogen en bestolen. Durden durft bijna vermoeden dat de auteur over een glazen bol beschikte, zo natuurgetrouw heeft hij de huidige situatie beschreven.