Een misschien onverwachte voorstander van het programma is Marc Faber, uitgever van The Gloom, Boom & Doom Report. Volgens Faber moeten we de FED zelfs dankbaar zijn voor QE2.

De politiek van de Amerikaanse centrale bank om de dollar te laten verzwakken, werkt volgens Faber. Hij roept Washington dan ook op om zich niet te storen aan de internationale kritiek.

Het is precies vanwege deze politiek dat de emerging markets de kans krijgen om verder te groeien, aldus Faber. Vooral China plukt de vruchten van het rentebeleid dat de FED voert.

Hij is van mening dat alle groeilanden een bedankbriefje naar FED topman Ben Bernanke mogen sturen. Toch waarschuwt Faber voor het gevaar op nieuwe zeepbellen, zodat de situatie goed in de gaten moet worden gehouden.

Een misschien onverwachte voorstander van het programma is Marc Faber, uitgever van The Gloom, Boom & Doom Report. Volgens Faber moeten we de FED zelfs dankbaar zijn voor QE2. De politiek van de Amerikaanse centrale bank om de dollar te laten verzwakken, werkt volgens Faber. Hij roept Washington dan ook op om zich niet te storen aan de internationale kritiek. Het is precies vanwege deze politiek dat de emerging markets de kans krijgen om verder te groeien, aldus Faber. Vooral China plukt de vruchten van het rentebeleid dat de FED voert. Hij is van mening dat alle groeilanden een bedankbriefje naar FED topman Ben Bernanke mogen sturen. Toch waarschuwt Faber voor het gevaar op nieuwe zeepbellen, zodat de situatie goed in de gaten moet worden gehouden.