Er bestaat voor dit probleem volgens Rousseff maar één oplossing: het versterken van de grote multinationale instellingen, zodat valuta-oorlogen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

G-20 en andere organisaties moeten voldoende macht krijgen om landen te dwingen hun munt op een realistische manier te waarderen. Competitieve devaluaties kennen volgens de president gegarandeerd een dramatische afloop.

Roussef wil ook het objectief van een inflatie van 4,50% niet wijzigen. Inflatie is volgens de president geen doelstelling waar mee kan worden gespeeld. In een crisisperiode worden objectieven beter niet gewijzigd, aldus Roussef.

Er bestaat voor dit probleem volgens Rousseff maar één oplossing: het versterken van de grote multinationale instellingen, zodat valuta-oorlogen in de toekomst voorkomen kunnen worden. G-20 en andere organisaties moeten voldoende macht krijgen om landen te dwingen hun munt op een realistische manier te waarderen. Competitieve devaluaties kennen volgens de president gegarandeerd een dramatische afloop. Roussef wil ook het objectief van een inflatie van 4,50% niet wijzigen. Inflatie is volgens de president geen doelstelling waar mee kan worden gespeeld. In een crisisperiode worden objectieven beter niet gewijzigd, aldus Roussef.