Faber heeft nu een medestander gevonden en die is niet van de minste. Albert Edwards, hoofdeconoom van Societe Generale, treedt Faber bij wanneer die stelt dat we nog minstens 99 versies van quantative easing krijgen. Hij is met andere woorden akkoord met de IJstijd-theorie.

Die wil dat de economie in elke cyclus tot een steeds lager niveau zal terugvallen. Dat betekent dat de FED de economie niet zal kunnen lossen, telkens opnieuw zal ze tussenbeide moeten komen met ondersteuningsmaatregelen. Het einde van quantative easing is dus nog bijlange na niet in zicht.

Faber heeft nu een medestander gevonden en die is niet van de minste. Albert Edwards, hoofdeconoom van Societe Generale, treedt Faber bij wanneer die stelt dat we nog minstens 99 versies van quantative easing krijgen. Hij is met andere woorden akkoord met de IJstijd-theorie. Die wil dat de economie in elke cyclus tot een steeds lager niveau zal terugvallen. Dat betekent dat de FED de economie niet zal kunnen lossen, telkens opnieuw zal ze tussenbeide moeten komen met ondersteuningsmaatregelen. Het einde van quantative easing is dus nog bijlange na niet in zicht.