De aankoop omvat 6 verhuurde logistieke sites, waarvan 5 verhuurd aan DHL Express en 1 aan Iron Mountain, voornamelijk gevestigd in de Randstad. De overdracht van de aankoop gaat in op 1 mei 2011.

De overname kadert in het nieuwe groeiplan dat WDP midden februari lanceerde en betekent een aanzienlijke uitbreiding van de Nederlandse portefeuille van WDP, die hierdoor op een totale investeringswaarde van 200 miljoen euro komt.

In het kader van de financiering van zijn groeiplannen in Nederland sluit WDP een financieringspakket van 85 miljoen euro af met ABN AMRO.

Het betreft een bullet lening (2+2 jaar) van 60 miljoen euro voor de financiering van de Wereldhave-transactie alsook de herfinanciering van het lopend investeringsprogramma in België voor 2011.

Daarnaast bevat het pakket ook nog een korte termijn lening van 25 miljoen euro die ABN AMRO ter beschikking stelt voor de voorfinanciering van de verdere groei van WDP in Nederland.

De aankoop omvat 6 verhuurde logistieke sites, waarvan 5 verhuurd aan DHL Express en 1 aan Iron Mountain, voornamelijk gevestigd in de Randstad. De overdracht van de aankoop gaat in op 1 mei 2011. De overname kadert in het nieuwe groeiplan dat WDP midden februari lanceerde en betekent een aanzienlijke uitbreiding van de Nederlandse portefeuille van WDP, die hierdoor op een totale investeringswaarde van 200 miljoen euro komt. In het kader van de financiering van zijn groeiplannen in Nederland sluit WDP een financieringspakket van 85 miljoen euro af met ABN AMRO. Het betreft een bullet lening (2+2 jaar) van 60 miljoen euro voor de financiering van de Wereldhave-transactie alsook de herfinanciering van het lopend investeringsprogramma in België voor 2011. Daarnaast bevat het pakket ook nog een korte termijn lening van 25 miljoen euro die ABN AMRO ter beschikking stelt voor de voorfinanciering van de verdere groei van WDP in Nederland.