De Raad van Bestuur bevestigde tevens de verwachting om het dividend per aandeel voor 2009 op het niveau van 2008 te kunnen behouden, zijnde 2,94 euro (bruto) per aandeel, of 2,5 euro netto per aandeel.

WDP werkt intussen verder aan een programma om de schuldgraad te doen dalen om een verdere groei van de portefeuille te kunnen realiseren.

Zo werden in het eerste kwartaal van 2009 de saleand-lease-back transactie met DHL en de meerwaarde op de realisatie van fase II van het zonnepanelenproject afgerond.

Naast deze reeds uitgevoerde maatregelen heeft WDP eveneens eerder aangekondigd dat zij verdere mogelijkheden onderzoekt, via sale-and-lease-back transacties met betaling in aandelen, verkoop van niet-strategisch vastgoed en/of een kapitaalverhoging in geld.

Van zodra verdere maatregelen van het kapitaalversterkingsplan worden genomen, zal WDP, naar goede gewoonte, hierover communiceren.

Wat wel vast staat is dat, zoals dit al jaren een prioriteit is, WDP zal opteren voor het scenario dat de schuldgraad doet dalen om zo verdere groei van WDP te bestendigen.

De Raad van Bestuur bevestigde tevens de verwachting om het dividend per aandeel voor 2009 op het niveau van 2008 te kunnen behouden, zijnde 2,94 euro (bruto) per aandeel, of 2,5 euro netto per aandeel.WDP werkt intussen verder aan een programma om de schuldgraad te doen dalen om een verdere groei van de portefeuille te kunnen realiseren. Zo werden in het eerste kwartaal van 2009 de saleand-lease-back transactie met DHL en de meerwaarde op de realisatie van fase II van het zonnepanelenproject afgerond. Naast deze reeds uitgevoerde maatregelen heeft WDP eveneens eerder aangekondigd dat zij verdere mogelijkheden onderzoekt, via sale-and-lease-back transacties met betaling in aandelen, verkoop van niet-strategisch vastgoed en/of een kapitaalverhoging in geld. Van zodra verdere maatregelen van het kapitaalversterkingsplan worden genomen, zal WDP, naar goede gewoonte, hierover communiceren. Wat wel vast staat is dat, zoals dit al jaren een prioriteit is, WDP zal opteren voor het scenario dat de schuldgraad doet dalen om zo verdere groei van WDP te bestendigen.