Maar dan duikt natuurlijk het gegeven op dat het transport van graan en andere landbouwproducten naar het thuisland een kostbare aangelegenheid dreigt te worden. Het probleem van het gebrek aan landbouwgrond zou nog kunnen opgelost worden door het teeltrijp maken van woeste gronden.

Meteen komt er echter een nieuw oppervlak aan de oppervlakte: een gebrek aan water in grote delen van het land. Water kan zelfs nog belangrijker worden dan olie voor China. Wanneer de economie blijft groeien, zal de Chinese bevolking meer en beter voedsel eisen en dat dreigt een probleem te worden.

Maar dan duikt natuurlijk het gegeven op dat het transport van graan en andere landbouwproducten naar het thuisland een kostbare aangelegenheid dreigt te worden. Het probleem van het gebrek aan landbouwgrond zou nog kunnen opgelost worden door het teeltrijp maken van woeste gronden. Meteen komt er echter een nieuw oppervlak aan de oppervlakte: een gebrek aan water in grote delen van het land. Water kan zelfs nog belangrijker worden dan olie voor China. Wanneer de economie blijft groeien, zal de Chinese bevolking meer en beter voedsel eisen en dat dreigt een probleem te worden.