Volgens de Verenigde Naties leeft momenteel 41% van de wereldbevolking in regio's waar watergebrek een enorm probleem dreigt te worden.

Feit is dat we zuiniger met water zullen moeten leren omspringen, jaarlijks zouden volgens de VN miljarden liters water verloren gaan als gevolg van lekkende pijpen.

Water kan het nieuwe beleggingsparadijs worden, zo stellen heel wat analisten. Probleem is dat er geen benchmark index bestond wanneer het op beleggen in water aankomt. Inmiddels is die er wel, IBM en Waterfund hebben de eerste index geformuleerd die de kostprijs voor water berekent.

Volgens de Verenigde Naties leeft momenteel 41% van de wereldbevolking in regio's waar watergebrek een enorm probleem dreigt te worden. Feit is dat we zuiniger met water zullen moeten leren omspringen, jaarlijks zouden volgens de VN miljarden liters water verloren gaan als gevolg van lekkende pijpen. Water kan het nieuwe beleggingsparadijs worden, zo stellen heel wat analisten. Probleem is dat er geen benchmark index bestond wanneer het op beleggen in water aankomt. Inmiddels is die er wel, IBM en Waterfund hebben de eerste index geformuleerd die de kostprijs voor water berekent.