Zijn er in dit geval dus elementen die bevestigen dat de aankoop van de Turkse lira 'from the fearful' een goede zaak is in 2014?

Het is wel degelijk mogelijk dat de Turkse lira opportuniteiten biedt in 2014 gezien het economische klimaat in Turkije aan het opklaren is.

Hoewel de perspectieven op korte termijn niet echt rooskleurig zijn voor de Turkse munt, bestaan er echter aanzienlijke voordelen op middellange termijn.

Het risico op een politieke instabiliteit versnelde de daling van de Turkse lira, maar Erdogan blijft nog steeds de onbetwiste favoriet bij de plattelandsbevolking en de conservatieve elite van de grootsteden.

Gezien zijn verwezenlijkingen op geopolitiek vlak in de regio en de economische vooruitgang die Turkije boekte sinds hij aan de macht kwam in 2002, tonen de laatste peilingen dat zijn populariteit amper aangetast werd door de gebeurtenissen van de voorbije maanden. Op langere termijn boezemt Turkije ook vertrouwen in.

Zijn er in dit geval dus elementen die bevestigen dat de aankoop van de Turkse lira 'from the fearful' een goede zaak is in 2014? Het is wel degelijk mogelijk dat de Turkse lira opportuniteiten biedt in 2014 gezien het economische klimaat in Turkije aan het opklaren is. Hoewel de perspectieven op korte termijn niet echt rooskleurig zijn voor de Turkse munt, bestaan er echter aanzienlijke voordelen op middellange termijn. Het risico op een politieke instabiliteit versnelde de daling van de Turkse lira, maar Erdogan blijft nog steeds de onbetwiste favoriet bij de plattelandsbevolking en de conservatieve elite van de grootsteden. Gezien zijn verwezenlijkingen op geopolitiek vlak in de regio en de economische vooruitgang die Turkije boekte sinds hij aan de macht kwam in 2002, tonen de laatste peilingen dat zijn populariteit amper aangetast werd door de gebeurtenissen van de voorbije maanden. Op langere termijn boezemt Turkije ook vertrouwen in.