Toch acht ABN Amro het risico niet bijzonder groot dat de spanningen tussen het Westen en Rusland zullen escaleren, omdat beide daar met het oog op de economische vooruitzichten weinig belang bij hebben.

In Rusland verslechteren de economische vooruitzichten bij de bestaande sancties al snel en in Europa is net bekend geworden dat de economische groei in het tweede kwartaal van dit jaar is gestagneerd.

Daar zijn een hoop statistische verstoringen (tussen landen en tussen het eerste en tweede kwartaal) voor verantwoordelijk, maar het heeft volgens ABN Amro de stemming op de Europese obligatiemarkt wel beïnvloed.

Toch acht ABN Amro het risico niet bijzonder groot dat de spanningen tussen het Westen en Rusland zullen escaleren, omdat beide daar met het oog op de economische vooruitzichten weinig belang bij hebben. In Rusland verslechteren de economische vooruitzichten bij de bestaande sancties al snel en in Europa is net bekend geworden dat de economische groei in het tweede kwartaal van dit jaar is gestagneerd. Daar zijn een hoop statistische verstoringen (tussen landen en tussen het eerste en tweede kwartaal) voor verantwoordelijk, maar het heeft volgens ABN Amro de stemming op de Europese obligatiemarkt wel beïnvloed.