Sommige economen vergelijken de situatie in Spanje met het pellen van een ui: hoe meer lagen worden verwijderd, hoe meer problemen er aan de oppervlakte komen. Alle pogingen van de opeenvolgende regeringen om het tij te doen keren, hebben tot dusver tot niets geleid.

In feite wordt Spanje met 5 verschillende problemen geconfronteerd, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat zijn de 5 plagen van Egypte waar Spanje mee wordt geconfronteerd? Op de eerste plaats is er het probleem van de autonome regio's die tijdens de boom in de bouwsector prestigieuze projecten hebben opgezet die nu onbetaalbaar blijken te zijn.

Spanjaarden worden het stilaan beu

Het tweede probleem is dat van de banken. Die hebben de boom in de vastgoedsector gefinancierd en worden nu geconfronteerd met leningen die niet meer terugbetaald kunnen worden. Het derde probleem is zodoende de afhankelijkheid van schulden.

Uiteraard brengen de besparingen mee dat de economische groeivooruitzichten regelmatig naar beneden moeten worden aangepast.

De economie bevindt zich al in een diep gat, wat het vierde probleem van het land is. Een kwart van de Spanjaarden is werkloos en wordt de economische wanhopige situatie stilaan beu. De woede bij de bevolking stijgt zodoende naar ongekende hoogten (plaag nummer 5).

Sommige economen vergelijken de situatie in Spanje met het pellen van een ui: hoe meer lagen worden verwijderd, hoe meer problemen er aan de oppervlakte komen. Alle pogingen van de opeenvolgende regeringen om het tij te doen keren, hebben tot dusver tot niets geleid. In feite wordt Spanje met 5 verschillende problemen geconfronteerd, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat zijn de 5 plagen van Egypte waar Spanje mee wordt geconfronteerd? Op de eerste plaats is er het probleem van de autonome regio's die tijdens de boom in de bouwsector prestigieuze projecten hebben opgezet die nu onbetaalbaar blijken te zijn.Spanjaarden worden het stilaan beu Het tweede probleem is dat van de banken. Die hebben de boom in de vastgoedsector gefinancierd en worden nu geconfronteerd met leningen die niet meer terugbetaald kunnen worden. Het derde probleem is zodoende de afhankelijkheid van schulden. Uiteraard brengen de besparingen mee dat de economische groeivooruitzichten regelmatig naar beneden moeten worden aangepast. De economie bevindt zich al in een diep gat, wat het vierde probleem van het land is. Een kwart van de Spanjaarden is werkloos en wordt de economische wanhopige situatie stilaan beu. De woede bij de bevolking stijgt zodoende naar ongekende hoogten (plaag nummer 5).