Sommige economen geloven zelfs dat QE het omgekeerde effect van inflatie zal hebben, namelijk deflatie. Met name Michala Marcussen, global head of economics bij Societe Generale, is die mening toegedaan. Wat zal het worden: deflatie of inflatie?, zo vraagt Marcussen zich af.

Haar argumentatie focust zich op de eerste plaats op de vaststelling dat onproductieve investeringen van nature uit een deflatoir effect hebben. Inderdaad kan er in eerste instantie een beperkte vorm van inflatie opduiken, maar dat stadium zal snel overgaan in deflatie.

Sommige economen geloven zelfs dat QE het omgekeerde effect van inflatie zal hebben, namelijk deflatie. Met name Michala Marcussen, global head of economics bij Societe Generale, is die mening toegedaan. Wat zal het worden: deflatie of inflatie?, zo vraagt Marcussen zich af. Haar argumentatie focust zich op de eerste plaats op de vaststelling dat onproductieve investeringen van nature uit een deflatoir effect hebben. Inderdaad kan er in eerste instantie een beperkte vorm van inflatie opduiken, maar dat stadium zal snel overgaan in deflatie.