De situatie van landen als Spanje en Italië blijft hoogst precair en toch vliegen de koersen van hun staatsobligaties door het dak. De situatie op de obligatiemarkten lijkt helemaal scheefgetrokken.

Dat is vooral te wijten aan het massaal opduiken van de Japanse beleggers, die in hun jacht naar rendement zonder onderscheid alle Europese staatsobligaties van iets of wat kwaliteit opkopen.

Wanneer echter één van die landen in de problemen raakt, kan dit gedrag zware gevolgen hebben. Wanneer de Japanners zich snel terugtrekken, kan een bloedbad op de obligatiemarkten het gevolg zijn.

De situatie van landen als Spanje en Italië blijft hoogst precair en toch vliegen de koersen van hun staatsobligaties door het dak. De situatie op de obligatiemarkten lijkt helemaal scheefgetrokken. Dat is vooral te wijten aan het massaal opduiken van de Japanse beleggers, die in hun jacht naar rendement zonder onderscheid alle Europese staatsobligaties van iets of wat kwaliteit opkopen. Wanneer echter één van die landen in de problemen raakt, kan dit gedrag zware gevolgen hebben. Wanneer de Japanners zich snel terugtrekken, kan een bloedbad op de obligatiemarkten het gevolg zijn.