Na een lange periode waarin beleggers uit aandelen in obligaties stapten, breekt volgens deze lezing nu de tijd aan voor een rotatie uit obligaties in aandelen.

Het gevolg: verder stijgende aandelen en dalende (staats) obligaties oftewel stijgende rentes. Verder stijgende aandelen zijn goed mogelijk, gezien het gebrek aan alternatieven, het lijkt echter te vroeg om stijgende staatsrentes te verwachten.

Hoe het ooit allemaal afloopt als centrale banken een einde willen of moeten maken aan deze politiek, is nog de grote vraag.

Dan ziet het er waarschijnlijk niet goed uit voor obigaties, maar het kan lang duren voordat die tijd aanbreekt, en tot die tijd kan

de rente op staatsobligaties door alle bovengenoemde factoren laag blijven, ook als aandelen stijgen.

Na een lange periode waarin beleggers uit aandelen in obligaties stapten, breekt volgens deze lezing nu de tijd aan voor een rotatie uit obligaties in aandelen. Het gevolg: verder stijgende aandelen en dalende (staats) obligaties oftewel stijgende rentes. Verder stijgende aandelen zijn goed mogelijk, gezien het gebrek aan alternatieven, het lijkt echter te vroeg om stijgende staatsrentes te verwachten. Hoe het ooit allemaal afloopt als centrale banken een einde willen of moeten maken aan deze politiek, is nog de grote vraag. Dan ziet het er waarschijnlijk niet goed uit voor obigaties, maar het kan lang duren voordat die tijd aanbreekt, en tot die tijd kan de rente op staatsobligaties door alle bovengenoemde factoren laag blijven, ook als aandelen stijgen.