Deze week vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat president Mario Draghi iets zal moeten doen. Niet alleen wordt hij geconfronteerd met een te dure Europese eenheidsmunt, maar volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management neemt ook het deflatiegevaar steeds concretere vormen aan.

In Spanje zijn de prijzen vorige maand gedaald en ook in Duitsland dreigt er nu deflatiegevaar. Het zal duidelijk zijn dat Draghi iets zal moeten doen. Het is echter onduidelijk wat hij zal komen te vertellen, donderdag in de namiddag weten we het antwoord op de vraag over wat de ECB zal komen te vertellen.

Deze week vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat president Mario Draghi iets zal moeten doen. Niet alleen wordt hij geconfronteerd met een te dure Europese eenheidsmunt, maar volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management neemt ook het deflatiegevaar steeds concretere vormen aan. In Spanje zijn de prijzen vorige maand gedaald en ook in Duitsland dreigt er nu deflatiegevaar. Het zal duidelijk zijn dat Draghi iets zal moeten doen. Het is echter onduidelijk wat hij zal komen te vertellen, donderdag in de namiddag weten we het antwoord op de vraag over wat de ECB zal komen te vertellen.