In het geval van de Europese Centrale Bank is het vooral interessant om te vernemen hoe voorzitter Mario Draghi denkt over de recente stijging van de koers van de euro.

De eurozone kan zich eigenlijk niet veroorloven dat de euro nog duurder wordt, want dan dreigt het economisch herstel gevaar te lopen.

De euro bevindt zich nu op een piek voor de afgelopen 14 maanden tegenover de dollar en op een piek sinds 30 maanden tegenover de yen.

Bij de Britse centrale bank wordt vooral uitgekeken naar de opvolging van gouverneur Mervyn King door Mark Carney in juli van dit jaar. Carney is nu nog hoofd van de Canadese centrale bank.

In het geval van de Europese Centrale Bank is het vooral interessant om te vernemen hoe voorzitter Mario Draghi denkt over de recente stijging van de koers van de euro. De eurozone kan zich eigenlijk niet veroorloven dat de euro nog duurder wordt, want dan dreigt het economisch herstel gevaar te lopen. De euro bevindt zich nu op een piek voor de afgelopen 14 maanden tegenover de dollar en op een piek sinds 30 maanden tegenover de yen. Bij de Britse centrale bank wordt vooral uitgekeken naar de opvolging van gouverneur Mervyn King door Mark Carney in juli van dit jaar. Carney is nu nog hoofd van de Canadese centrale bank.