Short yen en long op de Nikkei-225. Maar nu dat niet helemaal meer werkt stapt men massaal uit waardoor de stijging wordt versterkt. En dat zorgt weer voor meer dekkingsvraag.

Invloed van hedgefunds is moeilijk te bewijzen maar feit is dat veel van deze funds op verliezen zijn gekomen in mei.

Uit de cijfers over juni zal moeten blijken of de meesten op tijd zijn uitgestapt en zo de schade hebben kunnen beperken. De volatiliteit in de Japanse yen is overigens sterker ten opzichte van de dollar dan van de euro.

Dit betekent dat per saldo de Amerikaanse dollar een van de zwakste munten was de afgelopen week. Versus de euro verloor de munt 0,9%.

Opmerkelijk want een van de angsten op de markten is het einde van QE en dat zal zich dan uiteindelijk vertalen in een hogere rente op Amerikaanse leningen waardoor meer beleggers deze leningen

willen kopen.

Dat dit de afgelopen week niet de redenatie was geeft aan dat er veel onzekerheid is. Of de komende week aan die onzekerheid een einde komt moet bijvoorbeeld woensdag blijken als de centrale bank van de VS bijeenkomt. Duidelijkheid over de stappen wordt verwacht. Maar centrale bankiers denken op een totaal andere manier.

Short yen en long op de Nikkei-225. Maar nu dat niet helemaal meer werkt stapt men massaal uit waardoor de stijging wordt versterkt. En dat zorgt weer voor meer dekkingsvraag. Invloed van hedgefunds is moeilijk te bewijzen maar feit is dat veel van deze funds op verliezen zijn gekomen in mei. Uit de cijfers over juni zal moeten blijken of de meesten op tijd zijn uitgestapt en zo de schade hebben kunnen beperken. De volatiliteit in de Japanse yen is overigens sterker ten opzichte van de dollar dan van de euro. Dit betekent dat per saldo de Amerikaanse dollar een van de zwakste munten was de afgelopen week. Versus de euro verloor de munt 0,9%. Opmerkelijk want een van de angsten op de markten is het einde van QE en dat zal zich dan uiteindelijk vertalen in een hogere rente op Amerikaanse leningen waardoor meer beleggers deze leningen willen kopen. Dat dit de afgelopen week niet de redenatie was geeft aan dat er veel onzekerheid is. Of de komende week aan die onzekerheid een einde komt moet bijvoorbeeld woensdag blijken als de centrale bank van de VS bijeenkomt. Duidelijkheid over de stappen wordt verwacht. Maar centrale bankiers denken op een totaal andere manier.