Donderdag is er de belangrijke meeting van de Europese Centrale Bank, waar een beslissing over de rente zal moeten vallen. De kans is groot dat de basisrente zal worden verlaagd.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg verwacht één op de twee economen dat er een kwart procent van de basisrente zal afgaan.

Vraag is echter of zo'n beperkte rente-ingreep zal helpen. Volgens sommige economen zou de ECB er beter aan doen door de rente in één klap met een half procent te verlagen. Bovendien zouden er begeleidende maatregelen nodig zijn om de economische groei te stimuleren.

Donderdag is er de belangrijke meeting van de Europese Centrale Bank, waar een beslissing over de rente zal moeten vallen. De kans is groot dat de basisrente zal worden verlaagd. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg verwacht één op de twee economen dat er een kwart procent van de basisrente zal afgaan. Vraag is echter of zo'n beperkte rente-ingreep zal helpen. Volgens sommige economen zou de ECB er beter aan doen door de rente in één klap met een half procent te verlagen. Bovendien zouden er begeleidende maatregelen nodig zijn om de economische groei te stimuleren.