Op de valutamarkten zet de euro inmiddels zijn opmars verder. Ondanks de hogere rente blijft de koers van de dollar onder druk staan.

De rente in de Verenigde Staten blijft inderdaad maar stijgen, in zoverre dat inmiddels de kaap van 2,90% voor de toonaangevende staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar in het vizier is gekomen. De beleggers kijken nu uit naar de publicatie van de minutes van de Federal Open Market Committee.

Er zal vooral worden geluisterd naar wat individuele leden van de FED over de monetaire politiek te vertellen hebben. Dariusz Kowalczyk, senior economist bij Credit Agricole, vreest dat het verslag van de Amerikaanse centrale nog meer aanwijzigingen zal geven om geld terug te trekken uit de groeimarkten.

Op de valutamarkten zet de euro inmiddels zijn opmars verder. Ondanks de hogere rente blijft de koers van de dollar onder druk staan. De rente in de Verenigde Staten blijft inderdaad maar stijgen, in zoverre dat inmiddels de kaap van 2,90% voor de toonaangevende staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar in het vizier is gekomen. De beleggers kijken nu uit naar de publicatie van de minutes van de Federal Open Market Committee. Er zal vooral worden geluisterd naar wat individuele leden van de FED over de monetaire politiek te vertellen hebben. Dariusz Kowalczyk, senior economist bij Credit Agricole, vreest dat het verslag van de Amerikaanse centrale nog meer aanwijzigingen zal geven om geld terug te trekken uit de groeimarkten.