Ook de BEL 20 opende ruim een kwart procent lager. De koers van Telenet zit eveneens in het rood.

Norges Bank Investment Management (NGIM), het oliefonds met een totaal belegd bedrag van 680 miljard dollar, deelde gisteren al mee dat het niet zal deelnemen aan het bod dat door Liberty op de aandelen van kabeloperator Telenet werd uitgebracht.

Liberty biedt 35 euro per aandeel en dat is volgens NGIM te weinig. Het fonds heeft het belang in Telenet opgetrokken tot 4,90 miljoen aandelen.

Daarmee is het de op één na grootste aandeelhouder van het telecombedrijf na BNP Paribas Investment Partners, dat een participatie van 4,90% bezit.

De vraag is BNP Paribas IP met haar aandelen zal doen. Tom Simonts blijft Telenet accumuleren met een koersdoel van 39 euro.

Ook de BEL 20 opende ruim een kwart procent lager. De koers van Telenet zit eveneens in het rood. Norges Bank Investment Management (NGIM), het oliefonds met een totaal belegd bedrag van 680 miljard dollar, deelde gisteren al mee dat het niet zal deelnemen aan het bod dat door Liberty op de aandelen van kabeloperator Telenet werd uitgebracht. Liberty biedt 35 euro per aandeel en dat is volgens NGIM te weinig. Het fonds heeft het belang in Telenet opgetrokken tot 4,90 miljoen aandelen. Daarmee is het de op één na grootste aandeelhouder van het telecombedrijf na BNP Paribas Investment Partners, dat een participatie van 4,90% bezit. De vraag is BNP Paribas IP met haar aandelen zal doen. Tom Simonts blijft Telenet accumuleren met een koersdoel van 39 euro.