De Wall Street Journal meldt dat de ECB toch bereid zou zijn om obligaties onder nominale waarde om te ruilen mocht er een deal komen en de PSI succesvol zijn.

Overeenstemming zou het sentiment op de obligatiemarkt op korte termijn verder kunnen ondersteunen, doordat een faillissement in maart wordt voorkomen.

Het nieuwe programma is meer gericht op groei, maar er is een behoorlijk risico dat de groei in het land verder tegen zal vallen door de extra bezuinigingen.

Hierdoor zal de schuld ten opzichte van het BBP toch weer hoger uit vallen en over een aantal maanden nieuwe maatregelen nodig zijn om de schuld op een houdbaar pad te brengen. Daar lijkt de markt zich nu nog niet over te bekommeren.

De Wall Street Journal meldt dat de ECB toch bereid zou zijn om obligaties onder nominale waarde om te ruilen mocht er een deal komen en de PSI succesvol zijn. Overeenstemming zou het sentiment op de obligatiemarkt op korte termijn verder kunnen ondersteunen, doordat een faillissement in maart wordt voorkomen. Het nieuwe programma is meer gericht op groei, maar er is een behoorlijk risico dat de groei in het land verder tegen zal vallen door de extra bezuinigingen. Hierdoor zal de schuld ten opzichte van het BBP toch weer hoger uit vallen en over een aantal maanden nieuwe maatregelen nodig zijn om de schuld op een houdbaar pad te brengen. Daar lijkt de markt zich nu nog niet over te bekommeren.