Sommige analisten geloven dat er iets aan de hand is. Sommige specialisten van de goudsector geloven bijvoorbeeld dat de goudmarkt rekening houdt met het ontsporen van de Chinese economie. Wanneer de economie in dat land uiteenspat, kunnen de gevolgen enorm zijn. Economisch lijkt China in de greep van een enorme wurgslang.

Wat wil de goudprijs ons vertellen? Eigenlijk heeft die een harde landing van de Chinese economie al deels verrekend, harde landing die gepaard zou kunnen gaan met een forse terugval in de vraag naar goud. China is momenteel de grootste consument in de wereld van goud, de goudprijs zou dus fors onderuit kunnen gaan wanneer het misloopt met het goud.

Sommige analisten geloven dat er iets aan de hand is. Sommige specialisten van de goudsector geloven bijvoorbeeld dat de goudmarkt rekening houdt met het ontsporen van de Chinese economie. Wanneer de economie in dat land uiteenspat, kunnen de gevolgen enorm zijn. Economisch lijkt China in de greep van een enorme wurgslang. Wat wil de goudprijs ons vertellen? Eigenlijk heeft die een harde landing van de Chinese economie al deels verrekend, harde landing die gepaard zou kunnen gaan met een forse terugval in de vraag naar goud. China is momenteel de grootste consument in de wereld van goud, de goudprijs zou dus fors onderuit kunnen gaan wanneer het misloopt met het goud.