De situatie is momenteel heel anders dan vorig jaar en daar zal Cook rekening mee moeten houden.

Vorig jaar bleef de koers van Apple op de beurs alsmaar stijgen, maar inmiddels noteert die koers al zowat 35% onder de bereikte piek.

De aandeelhouders zijn dus enigszins teleurgesteld en zullen aandringen op een bepaalde vergoeding waarbij de cash wordt aangesproken.

Bij Greenlight Capital is president David Einhorn van mening dat Apple te weinig aan de aandeelhouders denkt. Hij heeft een aantal voorstellen klaar waarmee die min of meer tevreden kunnen worden gesteld. Einhorn is voorstander van het uitgeven van bevoorrechte aandelen.

De situatie is momenteel heel anders dan vorig jaar en daar zal Cook rekening mee moeten houden. Vorig jaar bleef de koers van Apple op de beurs alsmaar stijgen, maar inmiddels noteert die koers al zowat 35% onder de bereikte piek. De aandeelhouders zijn dus enigszins teleurgesteld en zullen aandringen op een bepaalde vergoeding waarbij de cash wordt aangesproken. Bij Greenlight Capital is president David Einhorn van mening dat Apple te weinig aan de aandeelhouders denkt. Hij heeft een aantal voorstellen klaar waarmee die min of meer tevreden kunnen worden gesteld. Einhorn is voorstander van het uitgeven van bevoorrechte aandelen.